Decemberre készülhet el a Búza téri aluljáró felújítása

Megosztás

„A tervezett ütemben zajlik a Búza téri aluljáró felújítása.” – tudatta lapunkkal Miskolc Polgármesteri Hivatala. Számításaik szerint a munkálatok december elejéig el fognak készülni.

A lapunk számára megküldött közlemény alapján jelenleg a burkolás van folyamatban. Ígéreteik szerint ezen a héten a negyedik, egyben utolsó lépcsősor is új burkolatot fog kapni. Emellett a már megszáradt lépcsősoron a fugázás is elkezdődött. Állításuk szerint ezzel a lépcsősor felújítása befejeződik, mivel azonban a teljes aluljáró felújításáról szól a projekt, ezért még több részmunka hátra van. Például a mennyezet már kapott egy új festékréteget, ugyanakkor mivel 1979-es átadása óta nem volt lefestve, így további munkálatokat is igényelni fog. Leírt cél az oldalfalak eredeti állapotába való visszaállítása, ezért lekerülnek onnan majd a reklámtáblák és a matricák.

A munkálatok hétvégén is zajlani fognak, ilyen ütemben pedig az átadás nagyjából december elején várható.

A felújítás szeptember elején kezdődött annak okán, hogy a lépcsők már balesetveszélyesnek minősültek. Azóta felmerültek problémák a beruházással, erre Taba Ernő szakember hívta fel a figyelmet. Állítása szerint a lépcsőfokok nem azonos magasságúak és mélységűek, botlásveszélyesnek minősítette őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek